Tilberedningsguide│Culottesteg i Ovn
|
|
Tid til at læse 0 min
|
|
Tid til at læse 0 min
15 min
60 - 90 min
4 - 6 personer
Hovedret
Danmark
Tag culottestegen ud af køleskabet i god tid, så den kan opnå stuetemperatur. Drys rigeligt med salt og peber over hele stegen.
Forvarm ovnen til 160°C (varmluft). Imens stegen tempererer, varm olivenolie op på en pande ved medium varme og brun stegen på alle sider.
Læg stegen i et ovnfast fad og tilsæt de knuste hvidløgsfed, løg og krydderurter omkring stegen. Dæk fadet med folie og sæt det i ovnen.
Steg culottestegen i ca. 1,5-2 timer, eller indtil den har opnået en kerntemperatur på 55-60°C for medium rare. Ønskes stegen mere gennemstegt, fortsæt stegningen.
Lad stegen hvile under løst folie i 15-20 minutter, før den skæres ud i skiver og serveres med det saftige sky fra fadet.