Frostvare sendes til optøningOksekødDanskVakuumpakkes 1 stk. pr. pakke100% Græsfodret Kvæg
-32%
Filtrer og sorter
Oksekød | Kvalitetskød med 1-3 dages levering | Kødhuset
FAQ
Oksekød er kød fra kvæg og er måske en af de mest populære spiser i køkkener verden over. Oksekød kommer i mange udskæringer fra alt, som culotte, oksefilet, ribeye, t-bone steak, tomahawk steak og mange andre. Kødets kvalitet afhænger blandt andet, om det kommer fra malkekvæg eller kødkvæg. Hos kødhuset tilbyder vi kun den bedste kvalitet fra kødkvæg, hvorfor du altid kan forvente et mørt og saftigt stykke kød.
Oksekød kan holde sig i 6-12 måneder i fryseren. Det afhænger dog af, hvilken udskæring der skal opbevares. En god fingerregel er, at jo mindre fedt der er i oksekødet, jo længere tid kan det holde sig, da det i langt de fleste tilfælde er fedtet, der bliver harsk. Kvaliteten på kødet forringes dog efter 12 måneder, hvorfor vi ikke anbefaler at fryse det længere.
Som en generel regel kan man regne med ca. 150-250 gram oksekød pr. person, afhængigt af rettens art og tilbehørets mængde. Det vil selvfølgelig også have betydning, hvilken udskæring man vælger at spise.
Stegt kød kan typisk holde sig i ca. 5-6 dage i køleskabet. Når kødet er tilberedt, er det vigtigt at placere det i køleskabet i en lufttæt beholder eller pose for optimalt opbevaring. Læs mere om nedkøling af oksekød i køleskabet hos forbrugerrådet.
Modning af oksekød er en proces, der forbedrer kødets smag og mørhed. Det sker ved at lade kødet hvile under kontrollerede temperatur- og fugtighedsforhold, hvilket tillader naturlige enzymer at nedbryde muskelfibrene. Der er to metoder: vådmodning, hvor kødet vakuum-pakkes og opbevares koldt i 1-4 uger, og tørmodning, hvor kødet hænges i et kontrolleret miljø i få uger til flere måneder for intens smag. Overvågning er essentiel for at undgå bakterier og dermed opnå det ønskede resultat.
Cookies
Denne hjemmeside bruger cookies for at sikre, at du får den bedste oplevelse på vores enhed.