

Langtidsstegt lammekølle er en klassisk ret, der passer perfekt til særlige lejligheder eller en hyggelig søndagsmiddag. Denne opskrift kombinerer den rige smag af lam med duften af frisk rosmarin og hvidløg, hvilket resulterer i en saftig og smagfuld lammekølle, der nærmest smelter på tungen. Ved at langtidsstege køllen opnår man en fantastisk mørhed og en intens smagsoplevelse. Her er en opskrift, der vil imponere dine gæster og bringe glæde til bordet.
30 min
4-5 timer ca.
6- 8 personer
Hovedret
Middelhavsområdet
Ingredienser
- 1 lammekølle (ca. 2,5 kg)
- 4-5 fed hvidløg, skåret i tynde skiver
- 4-5 kviste frisk rosmarin
- 2 spsk olivenolie
- 1 citron, skåret i skiver
- Salt og friskkværnet sort peber
- 1 løg, skåret i kvarte
- 2 gulerødder, skåret i store stykker
- 1 selleristang, skåret i store stykker
- 1 laurbærblad
- 500 ml lamme- eller grøntsagsbouillon
- 250 ml hvidvin (valgfrit)
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 150°C.
- Lav små snit i lammekøllen med en skarp kniv og stik hvidløgsskiver og rosmarinkviste ind i snittene.
- Gnid lammekøllen med olivenolie, salt og peber.
- Læg løg, gulerødder og selleri i bunden af en stor bradepande eller ovnfast fad.
- Placer lammekøllen ovenpå grøntsagerne og læg citron- og laurbærbladsskiver rundt om køllen.
- Hæld bouillon og hvidvin (hvis du bruger det) i bunden af fadet.
- Dæk bradepanden eller fadet tæt til med aluminiumsfolie.
- Steg lammekøllen i den forvarmede ovn i ca. 4-5 timer, eller indtil kødet er meget mørt og let slipper benet.
- Fjern folien den sidste time af stegningen for at få en sprød overflade på køllen.
- Tag lammekøllen ud af ovnen og lad den hvile i ca. 15-20 minutter, før den skæres ud.
- Server med de bagte grøntsager og den dejlige sauce fra bradepanden.