Osso buco i von med rødvin langtidsstegt opskrift

Langtidsstegt osso buco i ovn med rødvin

Osso Buco er en klassisk italiensk ret, som betyder "hulben" på italiensk, og det refererer til de lækre, møre kalveskanker, som langsomt braiseres i rødvin og aromatiske grøntsager. Denne opskrift bringer en intens smag og en fantastisk duft, som vil fylde dit køkken og imponere dine gæster. Langtidsstegning i ovnen sikrer, at kødet bliver utroligt mørt og falder af benet. Server med en klassisk risotto eller en cremet kartoffelmos for en fuldendt oplevelse.

Forberedelsestid

30 min

Tilberedningstid

3 timer og 30 min

Serveringer

4 personer

Måltid

Hovedret

Oprindelse

Italien

Ingredienser

  • 4 skiver kalveskank (osso buco), ca. 3-4 cm tykke
  • Salt og friskkværnet peber
  • 2-3 spsk mel
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 stort løg, finthakket
  • 2 gulerødder, skåret i små tern
  • 2 selleristænger, skåret i små tern
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 2 dl rødvin
  • 400 g hakkede tomater (fra dåse)
  • 2 dl kalve- eller oksefond
  • 2 spsk tomatpuré
  • 1 tsk tørret timian
  • 1 tsk tørret rosmarin
  • 2 laurbærblade
  • Revet skal af 1 citron (kun det gule)
  • 2 spsk friskhakket persille til pynt

Fremgangsmåde

  • Forberedelse: Forvarm ovnen til 160°C. Krydr kalveskankene med salt og peber og vend dem i mel, så de er dækket på alle sider.

  • Brun kødet: Varm olivenolien op i en stor stegegryde eller ovnfast gryde over medium-høj varme. Brun kalveskankene godt på begge sider, ca. 3-4 minutter pr. side. Tag dem derefter op af gryden og læg dem til side.

  • Sautér grøntsager Tilsæt løg, gulerødder, selleri og hvidløg til gryden og sautér i 5-7 minutter, indtil grøntsagerne er bløde og let gyldne.

  • Deglaze med rødvin: Hæld rødvinen i gryden og lad den koge op, mens du skraber bunden af gryden med en træske for at løsne de brune bidder. Lad vinen reducere lidt, ca. 5 minutter.

  • Tilsæt tomat og fond: Tilsæt hakkede tomater, kalvefond, tomatpuré, tørret timian, tørret rosmarin og laurbærblade. Rør det hele godt sammen og bring det til kogepunktet.

  • Langtidsstegning: Læg de brunede kalveskanke tilbage i gryden. Sørg for, at de er dækket godt af sauce. Læg låg på gryden og sæt den i den forvarmede ovn. Lad retten langtidsstege i ovnen i 2,5-3 timer, eller indtil kødet er meget mørt og næsten falder af benet.

  • Afslutning: Når retten er færdig, fjernes laurbærbladene. Smag saucen til med salt og peber, hvis nødvendigt.

  • Servering: Drys med friskhakket persille og revet citronskal lige inden servering for at give en frisk smagsnote. Server osso buco med risotto, kartoffelmos eller friskbagt brød for at opsuge den lækre sauce.

Relaterede produkter