Rosa stegt roastbeef i ovn (temperatur 200 grader)

Rosastegt roastbeef i ovn (temperatur 200 grader)

En saftig og perfekt rosa stegt roastbeef er den ideelle ret til en hyggelig familiemiddag eller en festlig anledning. Denne ret stammer fra Storbritannien,. Roastbeef var oprindeligt en central del af den britiske "Sunday Roast", en traditionel søndagsmiddag, der har været populær siden 1700-tallet. Her blev den serveret med tilbehør som Yorkshire pudding, ristede kartofler, grøntsager og sovs. Roastbeefens popularitet har spredt sig til hele verden, og den tilberedes nu på mange forskellige måder, men altid med det fælles mål at opnå en mør og velsmagende steg, der er rosa og saftig indeni. Med denne opskrift kan du skabe en lækker roastbeef, der vil imponere dine gæster og give dig smagen af tradition og hygge.

Forberedelsestid

15 min

Tilberedningstid

1 time og 15 min

Serveringer

4 - 6 personer

Måltid

Hovedret

Oprindelse

Storbritannien

Ingredienser

  • 1,2 kg roastbeef (helst tykstegsfilet eller mørbrad)
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 tsk groft salt
  • 1 tsk friskkværnet sort peber
  • 2-3 fed hvidløg, skåret i skiver
  • 2 kviste frisk rosmarin2 kviste frisk timian

Fremgangsmåde

Forberedelse:

  • Forvarm ovnen til 200 grader (almindelig ovn, ikke varmluft).
  • Tag roastbeefen ud af køleskabet og lad den hvile i stuetemperatur i ca. 30 minutter.

 Forbered roastbeefen:

  • Dup roastbeefen tør med køkkenrulle.
  • Gnid den ind i olivenolie, salt og peber.
  • Lav små snit i kødet og stik skiver af hvidløg ind i snittene.
  • Placer rosmarin og timian på og omkring kødet.

Stegning:

  • Læg roastbeefen i en bradepande eller på en rist over en bageplade.
  • Sæt den i den forvarmede ovn og steg i 15 minutter ved 200 grader.
  • Reducer ovntemperaturen til 160 grader og steg videre i ca. 1 time, eller indtil kernetemperaturen når 58-60 grader for rosa stegt (brug et stegetermometer).

Hviletid:

  • Tag roastbeefen ud af ovnen og dæk den løst med stanniol.
  • Lad kødet hvile i 15-20 minutter, så safterne kan fordele sig jævnt i kødet.

Servering:

  • Skær roastbeefen i tynde skiver på tværs af kødfibrene og server med dine foretrukne tilbehør, såsom ovnbagte kartofler, en frisk salat og en fyldig rødvinssauce.

Relaterede produkter