Langtidsstegt kylling i ovn med citron og hvidløg er en vidunderlig ret, der fylder dit hjem med fantastiske dufte. Denne opskrift sikrer en saftig og smagfuld kylling med sprødt skind og masser af smag fra friske citroner og aromatisk hvidløg. Ved at langtidsstege kyllingen får du et mørt kød, der falder af benet, mens alle de naturlige safter bevares. Det er en klassisk ret, der egner sig perfekt til både hverdagsmiddage og gæstemiddage.
15 min
2 timer og 30 min
4 personer
Hovedret
International
Ingredienser
- 1 hel kylling (ca. 1,5-2 kg)
- 2 citroner, halveret
- 1 hel hvidløg, skåret i halve
- 4 spsk olivenolie
- 2 tsk groft salt
- 1 tsk friskkværnet sort peber
- 4 kviste frisk timian
- 4 kviste frisk rosmarin
- 100 ml kyllingefond eller hvidvin
Fremgangsmåde
Forberedelse:
- Forvarm ovnen til 150 grader (almindelig ovn, ikke varmluft).
- Skyl kyllingen indvendig og udvendig, og dup den tør med køkkenrulle.
Forbered kyllingen:
- Gnid kyllingen indvendigt og udvendigt med olivenolie, salt og peber.
- Fyld kyllingen med citronhalvdele, hvidløgsfed og urter (timian og rosmarin).
- Placer kyllingen med brystet opad i en bradepande eller et ovnfast fad.
Langtidsstegning:
- Hæld kyllingefond eller hvidvin i bunden af bradepanden for at tilføre fugt under stegningen.
- Dæk kyllingen løst med stanniol, og steg den i ovnen ved 150 grader i 2 timer.
- Fjern stanniolen, skru ovntemperaturen op til 200 grader, og steg i yderligere 30 minutter, eller indtil kyllingens skind er gyldent og sprødt, og kernetemperaturen når 75 grader (brug et stegetermometer).
Hviletid:
- Tag kyllingen ud af ovnen, dæk den med stanniol, og lad den hvile i ca. 15 minutter, så safterne fordeler sig i kødet.
Servering:
- Skær kyllingen ud og server med ovnbagte kartofler, dampede grøntsager eller en frisk salat. Dryp lidt af den lækre saft fra bradepanden over kødet for ekstra smag.